E-Kutuphane

Elektronik ortamda yer alan bilgi kaynaklarına erişim sağlamak amacıyla oluşturulan bu siteden Kütüphane ve Bilgi Merkezi'mizin abone olduğu ücretli/ücretsiz veri tabanlarına ve merkezimiz tarafından oluşturulmuş kaynaklara erişim sağlanmıştır. Okulumuz içinde bulunan bilgisayarlardan ilgili kaynaklara direk olarak erişebilirsiniz. Ayrıca okulumuz dışından da ilgili kaynaklara Lise Kütüphanemizden alacağınız "kullanıcı adı" ve "şifre" ile erişebilirsiniz.

EBSCOhost EBSCOhost internet üzerinden erişilen güçlü bir online referans sistemidir. Okullar için hazırlanmıış içeriğinde öğretmenler, öğrenciler için seçilmiş bir çok veri tabanı bulunmaktadır. ERIC (eğitim konusunda 317.000 tam metin doküman vb.), MAS Ultra - School Edition (500 den fazla tam metin dergi, 360 tam metin referans kitabı, 85.670 biyografi ve daha bir çok kaynak) Funk & Wagnalls New World Encyclopedia(Çeşitli alanlarda 25.000 den fazla ansiklopedi makalesi) TOPICsearch(Tam metin 60.000 makale, uluslarası 399 gazeteden makaleler) Professional Development Collection (Eğitimciler için tam metin 520 eğitim dergisine erişim) ve daha bir çok kaynağa internet üzerinden erişebilirsiniz.
Taylor&Francis Fizik, matematik, mühendislik, teknoloji, eczacılık, tıp, biyoloji, psikoloji, eğitim,işletme, kimya ve beşeri bilimlerden yaklaşık 1165 dergiye 1997 den beri tam metin erişim sağlar.
Science Direct  Elsevier yayınevinin çıkarmış olduğu fen, mühendislik, tıp ve beşeri bilimler ile ilgili 2500 den fazla hakemli dergiye ve 11.000 den fazla kitaba tam metin erişim olanağı sağlar. Kullanım kılavuzu için tıklayınız.
Web of Science ISI Web of Knowledge platformu aracılığıyla ISI Citation Indexes’a internet aracılığıyla erişim hizmeti sunmaktadır. Söz konusu Atıf Indeksleri (ISI Citation Indexes) dünyanın önde gelen fen bilimleri, sosyal bilimler ile sanat ve insan bilimleri yayınlarından oluşturulan çoklu disiplinde, yüksen kalitede araştırma bilgisini sağlamaktadır.Kullanım kılavuzu için tıklayınız.
Britannica School “Britannica School Edition” (BOLSE) okul öğrencilerinin ve öğretmenlerin öğrenme gereksinimlerini karşılamak üzere tasarlanmış çok özel bir çevrimiçi kaynaktır. Yaşlara özel dört farklı öğrenim alanı (aşağıda gösterilen) kendine güven yaratan ve devamlı buluşu teşvik eden ilgi çekici birçok öğretme ve öğrenme malzemesi içermektedir.
Bozemanscience Videos Bozemanscience is maintained by Paul Andersen, a science teacher in Bozeman, MT.  He has created hundreds of science videos that have been viewed millions of times by students and teachers around the world.  All of these videos are accessible from this website.
ULAKBİM Veri Tabanları ULAKBİM'de, 1990'ların başından bu yana çeşitli konu alanlarında Türkçe veri tabanları üretilmektedir. Türkçe veri tabanları, bir yandan akademisyenlerin Türkçe bilimsel süreli yayınlarda çıkan makaleleri tek bir arayüzden hızlı bir şekilde tarayabilmelerini mümkün kılmakta, diğer yandan ise yayın niteliğinin yükselmesine katkı sağlamaktadır.

Kimya Asetatları

Merkezimiz tarafında kimya derslerinde kullanılmak üzere oluşturulmuş yüzlerce asetata kanu bazlı erişim sağlanmıştır.

E-Referans

Konularına göre ayrılmış e-kaynaklar merkezimiz tarafından oluşturulmuştur.

E-Kitaplar

Ücretsiz olarak erişebileceğiniz e-kitap veri tabanlarını kapsamaktadır.

Eğitimle İlgili Web Siteleri

Eğitimle ilgili konularda seçilmiş web siteleri

Ulusal Toplu Katalog

TÜBİTAK-ULAKBİM tarafından geliştirilen aynı anda Türkiye'de bir çok kütüphanede tarama yaparak konunzla ilgili materyallerin hangi kütüphanelerde olduğunu bulabilirsiniz.
Atatürk'ün Okuduğu Kitaplar Atatürk tarafından okunmuş olan 124 kitaba tam metin(PDF) olarak erişebilirsiniz.

Tarama Motorları

En yaygın olarak kullanılan tarama motorlarının listesi.